Gjøl Kirke

Foredrag med Özlem Cekic

Onsdag den 15. marts kl. 19.30 i Gjøl Sognegård

Foto: Thomas Kjeldsen
Foto: Thomas KjeldsenHvordan kan vi bygge bro mellem befolkningsgrupper?
Danmark og verden omkring os oplever en massiv flygtningestrøm, og antallet af nydanskere i Danmark stiger. Vi frygter det ukendte, men vi har meget mere til fælles end det, der skiller os ad. Med det udgangspunkt har Özlem Cekic inviteret sig selv hjem til en lang række forskellige danskere – både folk hun var enige med, og folk hun var rygende uenig med.
Özlem Cekic har også besøgt forskellige grupper af troende – kristne, jøder, muslimer, ateister m.fl . – i håb om, at de i fællesskab kan bygge broer frem for at grave grøfter.

Med udgangspunkt i sine erfaringer kommer hun med oplæg til debat. Og så kommer Özlem Cekic også med et bud på, hvad man selv kan gøre for at række hånden ud til de mennesker, man måske tror, man intet har til fælles med.

Kaffe kr. 25,-.

Familiegudstjeneste palmesøndag

Søndag den 9. april kl. 10.15 i Gjøl Kirke

En festlig gudstjeneste, hvor børn bærer ”palmegrene” ind i kirken, og Børnekoret medvirker med et lille optrin. Børn, der er født i 2011, indbydes til at få overrakt en boggave. Desuden vil årets guldkonfirmander være til stede i gudstjenesten.

Efter gudstjenesten er der sodavand, kaffe m.m. i sognegården, og spejderne arrangerer æggejagt for børnene.

Konfirmander 2017

Camilla Windfeld Christensen
Clara Windfeld Christensen
Peter Schlotfeldt Rytter Jensen
Frederik Dalby Jepsen
Simon Risdahl Krogsgaard
Jacob Fristrup Krogshave
Benedikte Palsgaard Madsen
Magnus Overby Nørgård
Troels Lyndgaard Pedersen
Sarah Sant Poulsen

Filmaften

Tirsdag den 28. marts kl. 19.00 i Gjøl Sognegård

Filmaftnerne er et samarbejde mellem Biersted og Gjøl sogn. Efter en kort introduktion ser vi filmen, og efterfølgende drøfter vi nogle af de emner og spørgsmål, som filmen rejser.

En polsk pige har mistet begge sine forældre under Anden Verdenskrig og er vokset op i et katolsk kloster. I 1961 forbereder hun sig på at aflægge nonneløftet, men først bliver hun bedt af priorinden om at opsøge sin sidste nulevende slægtning, tante Wanda. Tanten vender op og ned på den unge Idas liv, da hun indvier hende i familiens tragiske historie.
En smuk og stille film om identitet, tilgivelse og det at leve i en verden af uret.
Filmen vandt en Oscar for bedste udenlandske film i 2015.

Ost og rødvin/kaffe kr. 25,-