Gjøl Kirke

Gjøl kirke er noget særligt. Den rummer en spændende historie, der også samtidig er en vigtig del af Gjøls historie, og kirken har i utallige generationer været et naturligt samlingspunkt for øens befolkning. Som for alle tidligere generationer påhviler det os at værne om kirken, der blandt andet rummer noget af det ypperste i Norden inden for romansk stenkunst.

Informationerne om kirken på denne hjemmeside er hovedsagligt lavet på baggrund af Kristen Vestergaards spændende bog: ”Gjøl kirke - en perle i romansk stenkunst.”

Nordpro 360 har lavet en virtuel tour af kirken. Man kan klikke på nedenstående billede for at se den flotte tour af kirken.

Erik Jacobsen har taget de mange fotos. Klik på billederne, hvis du vil se dem i stor udgave.

Kirken historie  Mester Göti
 Kalkmalerier  Altertavle